Hudvård

Bäst i test: Bästa Ansiktsborste 2022

Idag är det många som lägger stort fokus på att skapa en så bra hudvårdsrutin som möjligt. I en hudvårdsrutin är rengöringen en av de viktigaste stegen och med hjälp av en ansiktsborste kan du göra den mer intensiv än tidigare. En ansiktsborste ser till att komma ner på djupet och avlägsna alla rester av smink eller orenheter. Borsten kan med fördel användas som den är eller i samband med din rengöringsrutin och produkter.

Det är viktigt att välja en ansiktsborste som är effektiv och skonsam mot huden. Stråna på borsten hjälper dig att bli av med torr hud och döda hudceller, samtidigt som den öppnar upp och tömmer porer. På så sätt får du en hy som ser fräsch och ren ut, med en ökad lyster och glow.

Testvinnare – Bästa Ansiktsborste

1. Bäst i test – Foreo Luna 3 Ansiktsborste

FOREO LUNA 3 For Normal Skin må se enkel ut i sin utformning, men det finns inget simpelt med den här ansiktsborsten. FOREO LUNA 3 For Normal Skin passar utmärkt att använda dagligen som en del av din skönhetsrutin och rengör på djupet på bara en minut.

Den silikonbaserade handsken är enkel att manövrera och kan kopplas samman med appen FOREO For You. Genom att göra detta för du tillgång till en rad med olika massagebehandlingar som ger mer elasticitet och styrka till huden. Ansiktsborsten har 16 olika styrkenivåer att välja mellan och en laddning ger dig hela 650 stycken användningar.

2. Foreo Luna Mini 2 Rengöringsborste

Vi går vidare med ytterligare en ansiktsborste från FOREO. FOREO LUNA Mini 2 Rengöringsborste kommer i ett riktigt miniformat som gör den enkel att ha med i väskan eller på resan. Du håller enkelt borsten i handen och kan på så sätt manövrera den lättare över din hud. Här finns hela tre olika rengöringszoner att välja mellan och du kan själv välja vilken färg på borsten som passar dig bäst.

FOREO LUNA Mini 2 Rengöringsborste drivs med hjälp av ett uppladdningsbart batteri och tar skonsamt bort orenheter och sminkrester. Det ger dig en hy som är full av lyster och som är rengjord på djupet, utan starka kemikalier. FOREO LUNA Mini 2 Rengöringsborste rekommenderas att användas 2 gånger om dagen som en del av din skönhetsrutin.

3. Foreo Luna Mini 3

FOREO LUNA Mini 3 är en mycket kraftfull och djupgående ansiktsborste som är utrustad med den högsta och mest moderna teknologin på marknaden. FOREO LUNA Mini 3 är tillverkad av mjuk silikon som känns behaglig mot huden och som ger dig en skön massage i samband med rengöringen.

Här kan du välja mellan 12 olika styrkor där 8000 soniska pulseringar säkerställer den bästa rengöringen möjlig. Ansiktsborsten lämpar sig för alla hudtyper och ser till att du blir av med allt från smuts och olja, till fett och sminkrester. Huden exfolieras försiktigt och ger huden en bra grund för dagkrämer, serum och anti-age krämer.

4. Remington Ansiktsrengöringsborste FC1000

Med Remington Ansiktsrengöringsborste FC1000 får du en avancerad ansiktsborste som rengör din hud och ger den mer lyster. Huden känns fräsch, fri från fett och olja och får en ny elasticitet. Remington Ansiktsrengöringsborste FC1000 kan användas upp till hela 30 gånger efter en laddning och du kan även ha med den in i duschen.

Det gör att du med fördel kan låta porerna öppnas vid en varm dusch innan du ser till att rengöra på djupet. Borsten har en dubbel effekt som innebär att den både vibrerar och roterar på samma gång. Här kan du välja mellan tre olika hastigheter för att hitta den som passar dig bäst.

5. Dermalogica Exfoliating Ansiktsborste

Vill du ha en ansiktsborste som inte drivs med hjälp av batterier kan vi rekommendera Dermalogica Exfoliating Face Brush. Dermalogica Exfoliating Face Brush är certifierad av både Leaping Bunny och PETA och är 100 % vegansk. Ansiktsborsten är användarvänlig som få och är tillverkad med mycket mjuka och behagliga strån av nylon.

Dessa slitstarka borsthår, tillsammans med dina favorit rengöringsprodukter, ser till att ta bort döda hudceller, olja, fett och smuts från ditt ansikte och lämnar din hud ren, mjuk och uppfräschad till max. Dermalogica Exfoliating Face Brush lämpar sig bra för både män och kvinnor. Som man kan du med fördel använda dig av den för att minska risken för inåtväxande hårstrån.

6. Åhléns Ansiktsborste

Den här mjuka och behagliga ansiktsborsten från Åhléns är ett självklart val för den som vill kunna rengöra ansikte och hals på ett skonsamt och behagligt sätt. Åhléns Ansiktsborste är specifikt framtagen med fokus på miljö, där både material och hållbarhet är noga kontrollerat.

Borsthåren är tillverkade av den allra finaste taklon fibern som lämpar sig utmärkt för den som har känslig eller irriterad hy. Åhléns Ansiktsborste har dessutom ett handtag som är tillverkad i FSC-certifierat trä, något som säkerställer ett ansvarsfullt och gott skogsbruk.

7. Meraki Konjac Sponge Black

Med en minimalistisk design och en effektivitet som slår de flesta är Meraki Konjac Sponge Black en ansiktsborste som alla bör ha hemma. Meraki Konjac Sponge Black är tillverkad av bambukol och lämpar sig således riktigt bra för den som har problem med oren hy som ofta är fet.

Svampen består av 100 % naturliga och vegetabiliska ingredienser och material som har hämtats från de silkesfibrer som du kan hitta i konjaken. Meraki Konjac Sponge Black ser till att döda bakterier som har satt sig i huden och kan användas även på hals.

Vad är en ansiktsborste?

En ansiktsborste är i de allra flesta fall samma sak som en rengöringsborste. Kort och gott kan man säga att det är ett verktyg som är specifikt framtaget till ansiktet och som är gjord för att lösa upp smuts, fett och orenheter. Det är inte ovanligt att borstarna kan användas tillsammans med rengöringsprodukter såsom ansiktsrengöringar eller sminkborttagningsmedel. Borstarna kan också användas precis så som de är.

Om du använder dig av borsten när den är torr fungerar den exfolierande, men kom ihåg att inte trycka alldeles för hårt, eftersom huden i ansiktet är känslig. När rengöringen är klar gör du bäst i att applicera en dagkräm med återfuktande och boostande egenskaper. På så sätt ser du till att mjukgöra och slipper hud som är torr och stram.

Vilken ansiktsborste är bäst?

Det finns mängder med olika borstar att välja mellan. Vissa drivs med hjälp av batteri och andra är handdrivna. Vad som passar dig bäst är naturligtvis väldigt individuellt och här gäller det att testa sig fram. Vill du kunna bestämma tryck och cirkulation själv är det rekommenderat att satsa på en som inte har några batterier. Vill du däremot ha en mer avancerad borste med olika inställningar är en batteridriven ett bra alternativ.

Frågar du oss skulle vi ändå vilja säga att FOREO LUNA 3 For Normal Skin är den bästa ansiktsborsten på marknaden. Borsten är tillverkad i ett mjukt och behagligt silikon som skonsamt rengör din hud i ansiktet. Här krävs det endast en minuts användning för att du ska få en hy som är ren och fräsch och med en vacker lyster. Ansiktsborsten är vattentät och kan kopplas upp till en smart app som ger dig olika massagebehandlingar. Perfekt!